• Štukaterska dela

Splošen pomen besede štukatura predstavlja način krasitve arhitekturne lupine. Nov način krasitve je povzet po rimskih antičnih vzorih. Do popolnosti pa se je štukaterstvo razvilo  v 17. in 18. stoletju,  pri krasitvi posvetnih in cerkvenih stropov ter zunanjih in notranji sten...

Želim izvedeti več...

• Fasaderska dela

Gotovo sta med najpomembnejšimi vlogami, ki jih ima fasada, zaščita objekta pred atmosferskimi vplivi in izgled zgradbe. Zato, da izpolni ti dve funkciji, morajo biti pri njeni izdelavi uporabljeni ustrezni materiali in tehnologija, glede na vrsto fasade. Kot zaključni sloji ometov se uporabljajo takoimenovane žlahtne malte, ki zahtevajo posebno pripravo in jih vse redkeje pripravljajo na gradbišču samem...

Želim izvedeti več...

• Predstavitev podjetja

Slikopleskarstvo in fasaderstvo je leta 1979 ustanovil Alfred Topler. Do osamosvojitve Slovenije je podjetje zaposlovalo 3 slikopleskarje in dela pridobivalo večinoma na vzdrževanju stanovanjskih objektov.

S spremenjeno zakonodajo je bilo potrebno poiskati nove poslovne partnerje. Pot nas je vodila v novogradnjo. S kvalitetno izvedbo in točnostjo je podjetje pridobivalo zaupanje vedno večjega števila gradbenih podjetij, inženiringov in tudi lastnikov individualnih hiš. Z večjim povpraševanjem po storitvah pa je raslo tudi število zaposlenih.

Tako danes zaposlujemo 45 delavcev. Imamo lastne poslovne prostore na Jadranski 35 v Mariboru. V objektu, zgrajenemu v letu 2005, je sodobno opremljeno skladišče, velika učilnica ter upravni del v katerem je 6 zaposlenih.

Podjetje ima lastna dostavna vozila, pomične delovne odre, dvižno ploščad ter stroke za brušenje in strojni nanos barv.

V pričakovanju odličnega poslovnega sodelovanja se priporočamo tudi v prihodnje.

Z vami in za Vas,
kolektiv slikopleskarstva in fasaderstva Dekor plesk.

 
   

Slikopleskarska dela

Slikanje sten in stropov ter pleskanje mizarskih in ključavničarskih izdelkov, finalna obdelava fasad z nanosom barv ali ustreznih ometov, je namenjeno zaščiti elementov gradbenih objektov in ob usklajenosti uporabljenih barv tudi lepemu videzu gradbenega objekta in prostorov.

RUTAR Maribor
Dom starostnikov Sonček
Mirni zaliv Maribor


Pri slikanju sten in stropov z različnimi materiali, kot so apno, disperzijske in poldisperzijske barve, moramo biti pozorni na vrsto in stanje podlage, in potrebne faze za njeno pripravo. Med te faze uvrščamo zidarsko beljenje, brušenje in kitanje različnih podlag, bandažiranje stikov, struganje površin in drugo.

Zdravstvena šola Maribor
MENERGA Maribor
Soseska Mali Stražun Maribor


Vse te faze sodijo med slikopleskarska dela, in morajo biti korektno izvedene če želimo doseči ustrezno kvaliteto slikarskih del.Uporaba posameznih vrst gradiv kot so kiti, premazi ipd, za izvedbo slikopleskarskih del mora biti v skladu z navodili proizvajalca. Materiali, ki jih uporabljamo za obdelavo fasad morajo gradbene objekte ščititi pred vremenskimi in UV - vplivi in vplivi okolja.

BOF Maribor
FERI Maribor
NKBM centrala Maribor


Dinamični dejavniki, kot sta naprimer veter in vlaga v veliki meri odločilno vplivajo na izgubo toplote in posredno tudi na stroške ogrevanja. Pleskanje je tako kot slikanje namenjeno zaščiti mizarski in kovinskih izdelkov na gradbenem objektu.

Peugeot LEVIN Maribor
INTEGRA Maribor
Toyota ARDEN


Za izvajanje pleskarskih del se uporabljajo materiali, kot so lazurni premazi za les, lak in ustrezne podlage tem premazom. Čiščenje starih opleskov pa se lahko izvede z topili ali mehansko z obžiganjem, oziroma struganjem in brušenjem. Med slikopleskarska dela sodijo tudi polaganje tapet iz različnih vrst materiala in njihovo odstranjevanje s predhodno pripravo podlage.

EUROPARK Maribor - finalizacija
KOLOSEJ Maribor
Kopališče PRISTAN Maribor


Oljni opleski sten, končna obdelava podstavkov gradbenih objektov s kulirplastom, lakiranje parketa in premazi lesenih napuščev ter zaščita lesa in kovinskih konstrukcij z protipožarnimi premazi dopolnjujejo paleto slikopleskarskih del.

 

 
Fasaderska dela | Slikopleskarska dela | Štukaterska dela | Galerija Slik | Povpraševanje | Kontakti
 
DEKOR PLESK d.o.o., Jadranska 35, 2000 Maribor
Tel: 02/330-22-20, Fax: 02/330-22-26, info@dekorplesk.si, www.dekorplesk.si